Kedi TürleriBritish Longhair kategorisinde 9 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

British Longhair

İngiliz kökenli British longhair kediler; uysal, sevecen ve harika bir ev patisi olabilecek kedi türlerinden biridir. Uzun tüyleri ile kendisine hayran bırakır ancak kilo almaya çok meyillilerdir. Bu nedenle bakımına özellikle dikkat etmek gerekir. Beslenmesi ve taranması gibi konulara özen göstererek bu patili dostunuzla uzun süre birlikte yaşayabilirsiniz.

British Longhair Özellikleri

Evcil hayvanınızı almadan önce özellikleri hakkında bilginiz olmalıdır. Çünkü her dostumuzun sevdiği veya hoşlanmadığı durumlar vardır. British longhair cinsi kediler, genel olarak uysal ve sakin yapılarıyla bilinir. Özellikle yavru kediler başta olmak üzere diğer tüm kedilerle uyumlu bir şekilde yaşayabilir. British longhair özellikleri arasında aşağıdakiler de bulunur:

  • İnce bir sesle miyavlayan bu kediler asildir.
  • Hareket etmekten çok hoşlanmaz. Bu nedenle hareketli bir çocuğunuz varsa anlaşamayabilir.
  • Çok fazla yemesiyle ün yapmıştır.
  • Genel olarak çocuklarla arası iyidir.
  • Kucaklanmaktan, taşıma çantasına koyulmaktan hoşlanmaz. Böyle durumlarda size hırçın yüzünü gösterebilir.
  • Okşanmayı ve tüylerinin taranmasını sever.

Yukarıdakiler dışında fiziksel olarak biraz iri görünebilmektedirler. Ancak bu durum, tamamen uzun tüylerinden kaynaklıdır. Görünenin aksine çok daha ince bir vücuda sahiplerdir. Bu vücudun altında sağlam bir iskelet sistemi bulunur. Renkleri ise genel olarak gridir ve tek renktir. Nadir de olsa iki renge sahip türleri ile de karşılaşabilirsiniz. Krem, tarçın, vizon gibi farklı renk tüylere sahip olabilirler.

British Longhair Bakımı

British longhair bakımı, çok özen ister. Bu patili dostumuz, uzun tüylere sahiptir ve çok fazla tüy döker. Haftada bir yapacağınız tarama işlemiyle vücudundaki tüyleri temizleyebilirsiniz. Taranmayı ve okşanmayı seven bu kedi türü, size herhangi bir zorluk çıkarmaz. Sadece onu çok fazla sıkmamalı ve kucağınıza almamalısınız.

British Longhair Beslenme

Beslenme konusunda, British longhair cinsi kediler için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunur. Bu kedi türü, hareket etmeyi pek sevmez. Ama yemek yemeyi çok sever. Doğru bir şekilde beslemediğiniz takdirde hızla kilo alır ve sonucunda obezite problemiyle karşı karşıya kalınabilir. Diğer yandan genetik olarak kilolu doğarlar. Bu yüzden doğru bir beslenme programı uygulamak çok önemlidir.

Kilo takibini veteriner ile düzenli aralıklarla yapmanız önerilir. Genellikle British longhair için az ve sık mama verme programı uygulanır. Ancak kedinizin durumuna göre veteriner, bir diyet programı hazırlayabilir. Beslenme hususunda önem vermeniz gereken bir diğer konu, su kabının boş kalmamasıdır. Dostunuzun susuz kalmaması gerekir.

British Longhair Eğitimi

Evinizde British longhair ile yaşamaya başladığınız zaman kolay bir şekilde eğitebilirsiniz. Karakteristik olarak bu kedi cinsi, çok uysaldır. Öğrenmeye de çok açıktır. Sakin kediler olduğundan dolayı eğitim sırasında huylarına gitmek gerekir. Gün içinde 30-45 dakika arasında eğitim verebilirsiniz. Zeki bir kedi olduğu için kısa sürede eğitimini tamamlayacaktır.

British Longhair Çocuklarla İletişimi

Sakin ve asil karakteriyle British longhair, çocuklarla çok iyi anlaşır. Fakat çok fazla hareketi sevmediğinden sakin çocuklarla daha iyi vakit geçirir. Yani, çocuğunuz hareketliyse ve sürekli kedinizle oyun oynamak isteyecekse, pek de uygun bir kedi türü değildir. Taranmayı ve okşanmayı seven bu kedinin doğasına uygun davranıldığında çocuğunuzun en yakın arkadaşı olabilir. Çocuğunuzu uyardığınız takdirde harika bir şekilde vakit geçireceklerine neredeyse hiç şüphe yok!

British Longhair Hayvanlarla İletişimi

İletişim konusunda gösterdiği uysallık diğer hayvanlara olan tavrında da görünüyor. Evinizde birden fazla dostla yaşamak isterseniz, British longhair güzel bir seçenek olabilir. Tabii, patili dostunuzun sakinliğini unutmadan diğer hayvanları konuk etmelisiniz. Eğitimli ve az hareket eden başka bir dost, patili dostunuzla iyi anlaşabilir.

British Longhair Fiyatları

British longhair fiyat için birçok kişi araştırma yapmaktadır. Bu kedi türünün fiyatları, genel olarak değişiklik gösterir. Örneğin, yavru ve yetişkin British longhair arasında bir fiyat farkı vardır. Aynı zamanda tüylerine fiyat belirlerken dikkat edilmektedir. Kilosu fiyat konusunda bir diğer önemli kriterdir. Son olarak almış olduğu iyi eğitim de fiyatını belirleyen unsurlar arasındadır.

British Longhair İlanları

Çok fazla tercih edilen bu kedi türü için satılık British longhair vardır. Siz de evinizde bu dostunuzla yaşamak isterseniz, ilanları inceleyebilirsiniz. British longhair için kediburda.com adresimize bakmanız yeterlidir. Kategorilerimizde yavru ve yetişkin birçok British longhairı görmeniz mümkündür. Her ilan farklı fiyatlara sahiptir. Kendi bütçenize uygun olarak alacağınız patili dostunuzla yeni hayatınıza başlayabilirsiniz.